Mobil: +36 20 337 26 35

"HALLD A VILÁG HANGJAIT" Dosszié

Ősszel jelent meg a Halld a világot! című dossziénk, mely hiánypótló tájékoztató kiadvány hallássérült gyermeket nevelő szülőknek, szakembereknek, pedagógusoknak.

Ajánlás

Minden édesanya azzal a reménnyel éli át a várandósság 9 hónapját, hogy egészséges gyermeknek ad életet. A terhesség, a szülés során azonban sokszor nem várt komplikációk léphetnek fel (pl:méhen belüli fertőzés, magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség, koraszülés), melyek veszélyeztetik a magzat, a születendő kisbaba egészségét.

A legtöbb esetben már a szülés után vagy az első 1-3 évben derül ki, hogy valami probléma lehet a kisbaba hallásával. Amikor nem fordul a hang irányába, nem reagál az élesebb zajokra, vagy nem kezd el időben beszélni, akkor kezdenek el a szülők aggódni és szakembert keresni. Sokan mire eljutnak a megfelelő gyermek audiológushoz, szakemberekhez, addigra már késő. Ezért is lenne fontos, hogy a védőnők, gyermekorvosok felhívják a szülők - elsősorban az édesanyák - figyelmét a kisgyermekkori hallásszűrés fontosságára. Legyenek információik arról, hogy a fővárosban és az országban hol találhatók hallásdiagnosztikai és fejlesztő központok, hol végzik el a speciális, életkornak megfelelő eszközökkel történő vizsgálatokat, milyen szakembereket érdemes felkeresni, a hallókészüléket és speciális hallást segítő eszközöket hol lehet beszerezni, kölcsönözni, hol lehet szurdopedagógusi fejlesztést igényelni, milyen kedvezményeket és támogatásokat vehetnek igénybe hallássérült kisgyermek nevelése során?

A szülőnek tisztában kell lennie azzal, hogy gyermeke hallásproblémája milyen eredetű (vezetéses, idegi, veleszületett), lehet-e műtéttel segíteni vagy csak hallókészülékkel és fejlesztéssel javítható a gyermek hallása. A szülőket is fel kell készíteni, hogy mi vár rájuk, hogyan tudják segíteni hallássérült gyermeküket a mindennapokban.

Ezeket a nélkülözhetetlen információkat tartalmazza a Halld a világot! Dosszié, melyet fül-orr-gégész hallásspecialista orvosok, audiológus, akusztikus, szurdopedagógus, gyógypedagógus szakemberek állítottak össze.

Milyen formában juthatok hozzá az ingyenes kiadványhoz?

  • nyomtatott, fűzött dosszié formában
  • CD-formátumban
  • honlapról letöltéssel, előzetes regisztrációt követően - megrendelni, regisztrálni itt lehet - regisztráció

Hogyan vehetem át?

  • személyesen az EduKid címén telefonon, e-mailen történő előzetes bejelentkezés alapján
  • postai utánvéttel 1800 Ft postaköltséggel
  • e-mailen keresztül

Elérhetőségeink
Speciális hallásdiagnosztika
hallókészülékek, fülillesztékek, elemek, kommunikációt segítő eszközök...
Copyright © 2015. Minden jog fenntartva EduKid kft.. | Az oldalt fejlesztette: Audiosoft IT-Consulting Kft.