Mobil: +36 20 337 26 35

Orvosmisszió Székelyföldön

Egy héten át újra Székelyföldön végeztek szűrővizsgálatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntesei. Már 20 éve, hogy az orvosok évente két alkalommal végeznek vizsgálatokat abban a térségben, ahol legnagyobb a szakorvoshiány.

Minden csíki községben van ugyan családorvos, de a szülők örvendenek ennek a lehetőségnek, mert ha szakorvosi vizsgálatra van szükség, akkor ahhoz már a megyeközpontba kell utazni.

A tapasztalatok alapján elmondhassuk, hogy nagy szükség van ránk  mondja a szegedi dr. Deák Andrea szemész szakorvos.

Dr. Takács Katalin audiológus arról beszélt, hogy nagyon sok hallássérült gyermeket találnak, és ezeknek a gyermekeknek hallókészüléket is biztosít a gyermekmentő szolgálat, az utóbbi két évben 40 hallássérült gyermeknek adtak hallókészüléket.

Demeter Ferenc, a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója azt mondja, hogy a gyermekmentők olyan esetekben segítenek a betegségek felfedezésében és terápiájában, amelyekhez a megyei sürgősségi kórháznak nincsen felszerelése, vagy szakképesített orvosa.

A gyermekmentők évente több mint 10 ezer szűrővizsgálatot végeznek Erdélyben, ezt szabadidejükben és díjmentesen végzik. A gyermekeket, akiken helyben nem tudnak segíteni, azokat magyarországi kórházakba küldik.

Duna Tv

Speciális hallásdiagnosztika
hallókészülékek, fülillesztékek, elemek, kommunikációt segítő eszközök...
Copyright © 2015. Minden jog fenntartva EduKid kft.. | Az oldalt fejlesztette: Audiosoft IT-Consulting Kft.