Mobil: +36 20 337 26 35

Hallásfejlesztés

Egy újszülött abban az esetben ha nem szól közbe semmilyen váratlan esemény, a tökéletes halláshoz szükséges alapfeltételekkel jön a világra.
Születésétől kezdve azonban tanulnia kell a hallást!
A környezete hallási ingereinek, a családtagok elsősorban az anya hangjának segítségével egyre finomabb, differenciáltabb hangok felismerését tanulja meg.
A beszédértés, a beszédindulás és a beszédfejlődés alapja az ép hallás. Azonban ép hallás esetén is előfordulhat, hogy a csecsemő, a kisgyermek nem reagál kellőképpen a hangokra. Ebben az esetben a hallási figyelem gyengeségéről van szó.
A későbbi beszédértési problémák, verbális emlékezeti problémák és az ebből következő tanulási problémák nagyon sok esetben ebből adódnak.
Szerencsére a hallás ugyanúgy fejleszthető, mint egyéb, más képességeink. Ez a fejlesztés szakember irányításával, meghatározott program alapján, a fokozatosságot betartva, csecsemőkortól kezdve történik.
A minél korábbi megsegítés alapvető fontosságú, mert 0-3 éves korig érhető el a legoptimálisabb eredmény, az esetleges hátrány ebben a legszenzitívebb életkorban hozható be legkönnyebben.
Szakembereink az auditív-verbális módszert alkalmazzák, mely a meglévő hallást kihasználva a normál hallásfejlődést követve leginkább szolgálja a természetes beszédfejlődést.

Speciális hallásdiagnosztika
hallókészülékek, fülillesztékek, elemek, kommunikációt segítő eszközök...
Copyright © 2015. Minden jog fenntartva EduKid kft.. | Az oldalt fejlesztette: Audiosoft IT-Consulting Kft.