Mobil: +36 20 337 26 35

HÍD-program

„Összefogás együtt egymásért...”


A hallásproblémák korai szűrésére országos kampány indult 2013 őszén Kabai Laci (Irigy Hónaljmirigy dobosa) közreműködésével.
A kampány során a HÍD-programunkat szeretnénk eljuttatni az ország minden pontjára. A HÍD a prevenció mellett a hallók és a siketek közötti átjárót kívánja jelképezni. A kampány során különböző helyszíneken, óvodákban, iskolákban, oktatási intézményekben, rendezvényeken végzünk ingyenes hallásszűrést, tartunk előadásokat, filmvetítést, egészségnapokat, zenés, vidám családi napokat szervezünk.

Tanulj hallani - tanulj meg beszélni!

Országos hallásszűrő programot indít az EduKid

A HÍD-program keretében országos hallásszűrő programot indít a budapesti székhelyű EduKid Speciális Hallásdiagnosztikai és Fejlesztő Központ. Kabai Laci (Irigy Hónaljmirigy dobosa) közreműködésével.

A program elindítását az indokolta, hogy ma Magyarországon nem fordítanak kellő figyelmet a kisgyermekek korai hallásszűrésére, az ország jelentős részén nincs átfogó szűrés sem az újszülöttek, sem az óvodások, sem az iskolások körében. Legtöbb esetben a kórházak, szakrendelők nem rendelkeznek a megfelelő műszerekkel, vagy a szakvizsgálatot végző intézménymessze van a lakóhelytől.

A beszédfejlődés, beszédértés miatt kiemelkedően fontos, hogy időben kiderüljön, van-e a gyermeknek valamilyen hallássérülése. Sokszor az édesanyák nem is gondolnak arra, hogy a gyermek figyelem-, magatartási- és viselkedészavara hátterében a fül megbetegedése, vezetéses vagy idegi eredetű halláscsökkenés állhat.

Az „Összefogás együtt egymásért...” kampány célja egyrészt, hogy felhívja a figyelmet a halláskárosodás veszélyeire, a hallás megőrzésének lehetőségeire, másrészt a HÍD-program a prevenció mellett a társadalmi elfogadás jegyében a halló és siket világ közötti átjárót kívánja jelképezni.

A program fő szervezője az EduKid, mely az országban az egyetlen olyan hallásdiagnosztikai és fejlesztő központ, ahol a felnőtt szakellátástól teljesen elkülönülő gyermekaudiológia működik, vezetője Takács Katalin hazánk egyetlen végzett gyermekaudiológusa. Itt speciális eszközökkel, játékos formában, a szülők, szakemberek és gyógypedagógus együttműködésével valósul meg a gyermek korának és mentális állapotának megfelelő vizsgálat és rehabilitáció. A családias hangulatú, barátságos központban a gyerekek nem szoronganak a vizsgálatok során, hiszen nincs fehér köpeny, nincs kórházi sürgés-forgás. Csak empátia és odafigyelés a gyermekre és szülőkre egyaránt.

Az átfogó szűrőprogramban mindenki részt vehet, mert az EduKid szeretne az ország minden gyermekekkel foglalkozó intézményébe eljutni.

A kampány során különböző helyszíneken, óvodákban, iskolákban, oktatási intézményekben, rendezvényeken lesz ingyenes hallásszűrés, felvilágosító előadás, filmvetítés, egészségnapok, zenés, vidám családi napok keretében.

A szűrőprogram során kerül bemutatásra a Halld a világot! Dosszié, mely hasznos útmutatóul szolgál szülőknek, védőnőknek, gyermekorvosoknak, gyógypedagógusoknak, hallássérült gyermekekkel foglalkozó szakembereknek.

Fontos: csak az a gyermek tanul meg szépen beszélni, aki jól hall. S hogy ez megvalósuljon az EduKid csapata segít!

Várjuk mindazok jelentkezését, akik részt kívánnak venni ebben a programban.

Speciális hallásdiagnosztika
hallókészülékek, fülillesztékek, elemek, kommunikációt segítő eszközök...
Copyright © 2015. Minden jog fenntartva EduKid kft.. | Az oldalt fejlesztette: Audiosoft IT-Consulting Kft.