Réder Tímea

RÉDER TIMEA

Minden lehetséges a hangok világában! Azt csinálhatom, amit szeretek: minden nap tenni hallássérültként a hallássérültek érdekében!”

Középiskolai tanulmányaim alatt erős volt az elhatározásom, hogy hallássérült gyerekeket/ felnőtteket fogok támogatni.

Hallássérültként olyan szakmákat tudhatok magaménak, ami nagyon fontos számomra: gyógypedagógiai asszisztens, jelnyelvi tolmács és hallássérülteket segítő mentor.

Elég bátornak és nyitottnak éreztem magam eddig is, hogy felvállaljam, hogy nagyothalló vagyok, aki hallókészülékkel éli az életet. Boldog vagyok, mert kinyílt számomra a világ és végre azt csinálhatom, amit szeretek: minden nap tenni hallássérültként a hallássérültek érdekében.

Célom, hogy megmutassam, hogy a hallássérültek mindenre képesek. Azért választottam ezt a néha megfoghatatlan szakmát, mert ma még hazánkban nem nagyon elfogadott az, hogy hallássérültként is lehet valaki olyan szakember, aki a sorstársainak segít.  Azt szeretném, hogy a hallássérültek megfelelő helyeken minden segítséget megkapjanak.  Ne legyünk elszigetelve, elfogadjon és befogadjon bennünket a társadalom.  A nyíltság és az elfogadás természetes legyen. A társadalmi integrációban játszott szerep is jelentősebbé válhat, hiszen sorstársaim számára is bizonyíthatom, hogy egy érzékszervi fogyatékosságokkal is lehet önálló, teljes értékű életet élni. Csak így tartom elképzelhetőnek a szemléletváltást, és azt, hogy javuljon a hallássérültek helyzete az élet bármely területén.